Út az arany felé

Beleshetsz velünk a kulisszák mögé, bemutatjuk hogyan lett – többek között – BaseLight világítással a Positive Adamsky HQ az Év Irodája 2019 Design Díj győztese.

Törőcsik Ferenc tervező, az AMBIENTE ARTDESIGN ügyvezető belsőépítésze, úgy fogalmazta meg a projekt elején, hogy „a múlt tapasztalatával a jelenben építjük a jövőt…” Nagy kihívás volt modern, lendületes és fiatalos designt vinni a Budapest diplomata negyedében lévő műemléki védettség alatt álló épület régi falai közé úgy, hogy a jelen és a jövő harmonikusan egyesüljön. Elárulta, hogy a volt szudáni nagykövetség villaépületének felújítása során csupán 5 hónap állt rendelkezésre a tervezésre, állagmegóvásra és kivitelezésre. Az inspiráló környezet egy reklámügynökségi csoport életében alapvető elvárás, egy-két irodában ezért különleges enteriör fogad minket.  Az irodaházban lehet valódi telefonfülkében hívásokat intézni, a lépcsőfordulóból pedig egy rejtett retro tárgyaló nyílik, a Faro Barcelona „retro” lámpáival.

Így foglalta össze a projektet világítástechnikai szempontból: „Nem a világítás volt a fő eleme a tervezésnek. A világítást, mint eszközt használtuk, főleg funkcionalitását szem előtt tartva. Fontos volt ugyanakkor, hogy a világítás formaiságával reagáljon a koros épület „építészeti patinájára”, de ne akarjon azzal konkurálni.”